Atatürk Enstitüsü Burs Duyurusu

Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik zorlukları aşmak için Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü yüksek lisans ve doktora öğrencilerine maddi destek sağlanmasını amacıyla geçen yıl başlattığımız Atatürk Enstitüsü Burs Programı bu yıl da sürdürüyoruz.

İhtiyaç Bursu Başvurusu İçin Gerekli Koşullar Şunlardır:

1. Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü öğrencisi olmak,

2. Yüksel Lisans için en fazla 4. dönem içerisinde olmak,

3. Doktora için en fazla 12. dönem içerisinde olmak

İhtiyaç Bursunun İçeriği:

• Bu yıl, 5 öğrenciye burs verilecektir.

• Burs bir eğitim-öğretim dönemi içerisindeki 9 ay boyunca, aylık 1.500 TL.

• 2021 Güz  Dönemi için başvurular 23 Kasım 2021 tarihine kadar alınacak ve burs ödemeleri de Aralık  ayı başından itibaren yapılacaktır. Başvuruların, burs ihtiyacını anlatan kısa bir metin eşliğinde Burs Danışma Kurulu üyesi Uğurcan Acar'a (acarug@gmail.com) gönderilmesi gerekmektedir.

• 2021 Güz döneminde burs alma hakkını kazanmış olanlar, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı boyunca ihtiyaçlarının devam etmesi halinde yeniden başvuruda bulunabilir.

Ödül Bursunun içeriği: Öte yandan bir eğitim-öğretim yılı sonunda 2 doktora, 1 yüksek lisans öğrencisine tez/başarı ödülü verilmesi planlanmaktadır. Ödülün detayları ile ilgili duyuru ilerleyen tarihlerde yapılacaktır.

ATATÜRK ENSTİTÜSÜ BAĞIŞ PROGRAMI

Devam eden pandemi koşullarında hem maddi sıkıntıda olan öğrenci sayısının fazla olması hem de bu desteğin önümüzdeki dönemlerde de devam edebilmesi için sizleri de bu dayanışma içerisinde yer almaya davet ediyoruz. Az çok demeden imkânlarınız ölçüsünde, bir defaya mahsus veya aylık bir miktar ile destek olmanız mümkün. Sadece eğitim gördüğümüz değil, evimiz saydığımız Boğaziçi Üniversitesi’nin bize verdiği değerleri, tüm öğrencileriyle geleceğe taşıyabilmek için desteğinizi istemekteyiz. Yapacağınız her bağış, bir öğrencinin eğitim hayatına devam etmesine katkı sağlamakla kalmayıp destek olunan öğrencinin de ilerleyen yıllarda benzer dayanışmalar içerisinde yer almasının kapısını açacak.

Bağış yapma konusunda soruları olanlar ya da detaylı bilgi almak isteyenler bizlere ataburskomisyonu@gmail.com adresinden e-posta yoluyla ulaşabilirler.

İhtiyaç Bursu Değerlendirme Kurulu: Prof. Dr. Cengiz Kırlı (Atatürk Enstitüsü Müdürü),  Hüsamettin Onanç (Atatürk Enstitüsü Öğrencisi - BS, MSc), Özlem Taştan (Atatürk Enstitüsü Eski Öğrencisi - BA, MSc, MPhil)

Burs Danışma Kurulu: Prof. Dr. Cengiz Kırlı -  Atatürk Enstitüsü Müdürü

Doç. Dr. Umut Türem - Öğretim Üyesi

Dr. Irmak Ertör - Öğretim Üyesi

Uğurcan Acar - Atatürk Enstitüsü Öğrencisi (BS, MA)

Leman Meral Ünal -  Atatürk Enstitüsü Öğrencis (BA, MA)

Hüsamettin Onanç - Atatürk Enstitüsü Öğrencisi (BS, MSc)

Özlem Tastan - Atatürk Enstitüsü Eski Öğrencisi (BA, MSc, MPhil)

Alisait Yılkın - Atatürk Enstitüsü Eski Öğrencisi (BA, MA)

HESAP

USD HESAP

EURO HESAP

Garanti BBVA

Hesap Sahibi: Boğaziçi Üniversitesi Vakfı

Boğaziçi Üniversitesi Şubesi (Şube Kodu: 303)

TL Iban No: TR18 0006 2000 3030 0006 2999 05

USD Iban No: TR85 0006 2000 3030 0009 0976 34

Swift Kodu: TGBATRIS303

EURO Iban No: TR67 0006 2000 3030 0009 0057 11

Swift Kodu: TGBATRIS303

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

Hesap Sahibi: Boğaziçi Üniversitesi Vakfı

Etiler Şubesi (Şube Kodu: 237)

TL Iban No: TR18 0006 7010 0000 0061 2901 94

USD Iban No: TR95 0006 7010 0000 0060 2553 70

Swift Kodu: YAPITRISXXX

Etiler Şubesi (Şube Kodu: 237)

EURO Iban No: TR61 0006 7010 0000 0060 2567 58

Swift Kodu: YAPITRISXXX

Açıklama: ATA ENS BURS BAĞIŞI

1-Yukarıda yer alan banka bilgileri kullanılabilir. Açıklama olarak ATA ENS BURS BAĞIŞI yazılması önemle rica olunur.

2-Kredi kartı ile online bağış: BÜVAK’ın web sitesi üzerinden https://www.buvak.org.tr/online_bagis.php linkine tıklayarak BURS HAVUZU BAĞIŞLARI yazan başlık altındaki bilgileri doldurup kredi kartı ile bağış işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Açıklama olarak ATA ENS BURS BAĞIŞI yazılması önemle rica olunur. Online bağış sistemi yurtiçi ve yurtdışı kredi kartlarına açıktır. Taksitli bağış yapma seçeneği sadece Garanti BBVA ve/ya Garanti BBVA ile anlaşması olan bankaların kartları için geçerli olup, yabancı kredi kartı kullanacak olan kişilerin taksitli ödemeyi işaretlemeden, tek seferde bağış yapmaları gerekmektedir.